Wednesday, January 16, 2013

Official Sinopsis Cinta Sedingin Mint


Assalamualaikum my lovely readers, my lovely followers....

Untuk pengetahuan awak, awak, awak, awak semua, novel ketiga saya yang bertajuk Cinta Sedingin Mint sudah pun berada di pasaran. Err, bookstore mungkin lambat sikit. Tapi sudah boleh ditempah secara online. p/s: kalau beli 0n9, ada diskaun rm 3. Hehehehe ;)

Kalau nak beli secara on9, sila klik sini...

Semenanjung : RM24

Sabah/Sarawak : RM27

Boleh juga dapatkan novel ini di Pesta Buku 1 Malaysia, pada 31/1/2013 sampai 3/2/2013 bertempat di PWTC.

Dan saya akan berada di sana pada 2 Feb, 10.30 pagi sampai 1.30 petang. InsyaAllah. ;)


SINOPSIS


“Saya tak tahulah apa masalah awak dengan saya. Yang penting, saya tahu awak sombong. Dan sebab itu, saya rasa saya tak perlu nak minta maaf kepada perempuan sombong macam awak. Fair enough!”-Halifie


Pertemuan pertama di antara Cartaz Amani dan Halifie mencetuskan perasaan benci dalam hati mereka. Namun, jodoh mereka begitu kuat. Bermula dengan hidup berjiran sehinggalah menjadi hubungan kekeluargaan. Senang cerita, Cartaz Amani tidak dapat melarikan diri daripada Halifie.


Atas tiket hubungan kekeluargaan, Halifie cuba berbaik dengan Cartaz Amani walaupun gadis itu begitu dingin kepadanya. Persahabatan mula terjalin. Hubungan semakin akrab sehingga tahap di mana ada Cartaz Amani, di situ ada Halifie. Asyik berkepit 24 jam saja.


“Saya nak nasi goreng halia. Awak masakkan, ya… Saya lapar sangat ni. Boleh ya, Cartaz…” – Halifie


“Amboi! Suka-suka awak aje suruh saya masak untuk awak. Awak ingat saya ni tukang masak peribadi awak ke?”- Cartaz Amani


Benarkah mereka hanya teman tapi mesra?


“I do love her… I love Cartaz Amani.”


Si teruna sudah jatuh cinta. Bagaimana pula dengan si dara?


“Saya tak pernah suka awak. Saya tak pernah cintakan awak dan saya tak akan cintakan awak. Saya cintakan Zamir dari dulu, kini dan selama-lamanya. Awak jangan bermimpi untuk rampas saya daripada dia. Cinta saya tak akan beralih kepada awak sebab I am deeply in love with him.” - Cartaz Amani


Bicara angkuh Cartaz Amani menikam hati Halifie. Pemergian mama lelaki itu menambahkan lagi duka dalam hatinya lalu Halifie membawa diri untuk mengubati hati yang terluka.


Benarkah Cartaz Amani tidak mencintai Halifie? Jika benar, kenapa dia rasa kehilangan pada saat Halifie pergi daripada hidupnya? Adakah disebabkan rasa sedih kerana kehilangan seorang teman tapi mesra ataupun dia mencintai lelaki itu tanpa disedarinya? Selami kisah mereka dalam Cinta Sedingin Mint…



4 comments:

Nur Madihah said...

saya baru beli buku ni semalam, cerita ni best!! saya dah habis baca buku akak!! =D

Alice Dadi said...

cinta sedingin mint.
memang super awesome.
:)

Zuera said...

Nur Madihah, thanks sbb suka CSM ;)

Alice Dadi, thankyou so much ;) glad to hear dat

Anonymous said...

Cartaz Amani n Halifie?? hahaha. saya baru baca Teman Lelaki Upahan n seriously saying, twas killing it! Should have read CSM first! T.T