My Readers, My Followers...

Jay Chou Site

Loading...

Thursday, August 11, 2011

Isteri Separuh Masa- Suri Ryana

Assalamualaikum….

Lama sekali saya menghilangkan diri kan. Okey, I dun want talk bout dat.

Tujuan sy post entry ni sebab sy AMAT TERUJA selepas membaca enovel kak Suri Ryana.

ISTERI SEPARUH MASA. (ISM)

Pendapat saya tentang karya Kak Suri….

First, saya dah lama baca M.A.I.D. Bila saya baca, saya suka. Saya jatuh cinta. Novel yang best. Idea fresh. Karya bermutu. Gaya penulisan santai, relax, cool. Kinda light novel. Tak membosankan. Saya sangat suka!

Sebentar tadi, saya marathon ISM. Baca tajuk je, da dapat tarik perhatian. Dan Kak Suri tak pernah mengecewakan saya. so far… D moment I read, I was like excited, smiling, cant take my eyes from reading n bdebar-debar.

Main idea cerita ni saya kategorikan sebagai kawin paksa. Ok, saya tahu ada yang anggap karya macam ni dah berlambak. But the truth is, ini yang saya cari. Ini yang saya suka. Saya suka cerita pasal saling membenci, selalu gaduh, then suka. Saya suka cerita kahwin paksa. Saya tak suka cerita macam cinta monyet, normal love story. Untuk ISM, saya rasa idea kak Suri fresh. Even ada unsur kahwin paksa, tapi the way kak Suri olah memang best. Bagi saya fresh.

Lagi pulak, kak Suri pandai buat ayat. Kak Suri matang. Kak Suri pandai hidupkan watak. Cerita ni memang best la. ada unsure suspen. kak suri memang berbakat. Hereby, I officially added her 2 my fav author. Dengan penuh rasa rendah diri, saya terlalu jauh untuk jadi macam dia. Karya dia matang. Saya suka. Dan yang paling penting bermutu. It is easy 2 make a novel but to make bermutu one is not that easy.

Bolehlah baca novel kak suri yer. Saya nak share rasa excited saya je.

Selain tu, novel AWAK SUKA SAYA TAK by Melur Jelita. Saya rasa novel ni best gak. Akan berada di pasaran n of cos sy nak beli. Saya dah baca sampai part 19. Memang best. Saya suka watak Hilman.

Okeylah. Sekian. Maaf kalau this entry is not good. Saya menaip pada pukul 3.50 pagi dan saya sangat letih sekarang. Tapi sebab rasa excited baca karya Kak Suri, saya tulis jugak.

P/s: I got news pasal Teman Serumah…. Later saya post yer. Bila semua da settle. Love you guys.

2 comments:

Madiana Mohd said...

ye btl...ske sgt novel kak suri..best..MAID best sgt2 hehe :)

Anonymous said...

boleh x share tjuk2 novel yg kategori kawin paksa yg best selain ISM..thanx..hehe