Thursday, November 25, 2010

Gadis Ego vs Lelaki Misteri -Survey-


Salam. Kepada readers yang sudi membaca Gadis Ego vs Lelaki Misteri… (skema x?)

Ok… as mention above, aku nak buat survey… boleh tak? Bukan apa… aku ada sedikit konfius. So, kalau kowg sudi, kowg jawablah… kalau tak, tak pe. X kisah… tp kan,aku nk at least 10 feedbax… kalau xde, aku x nak post ending. Huahaha. (Sebenarnya aku xde idea untuk ending)

Honestly, aku betul-betul tak sangka cerita ni dapat sambutan. Kakak aku cakap, “biasalah… idea along kan.” Ceh… nyampah je. Haha. Joking, joking. Pada firasat aku, cete ni dapat sambutan sebab aku post setiap hari. Unlike Teman Serumah atau Cinta yang post once a week tu. Aku kecewa gak… sebab Teman Serumah atau Cinta tu tak dapat sambutan. Sebab kan, cerita tu, aku buat dengan sepenuh jiwa aku. Bersungguh-sungguh aku buat. Aku abadikan kenangan aku bersama kawan-kawan aku dalam cerita ni. Sangat bermakna tau. I miss my coursemate *Pre-Law UiTM Kuantan 09/10*.

Tapi Gadis Ego vs Lelaki Misteri pulak dapat sambutan. As a matter of fact, novel ni merupakan first on-going novel aku. Without plot. Aku ingat nak buat cerpen. Yelah, cerpen aku tak menarik. Tapi panjang pulak. Aku pakai taip je. Janji ada. Sebab xkan nk kecewakn readers kan. Aku pun readers gak. Aku tahu perasaan korg. Bila da follow 1 cerita, kowg mesti nk cepat2 baca kan. Tak nak tunggu lama-lama. (Eh, da sebulan aku tunggu cte dari sis Isha. Sedih. hehe) So, cerita ni memang banyak kelemahan. Tiada mesej. Hanya untuk suka-suka.

That’s why… aku selalu tertanya-tanya. Kenapa, kenapa dan kenapa? Kenapa cerita Ezo ni dapat sambutan? Kenapa korang tak suka cerita Izzat dengan Fir tu? Pelik, pelik… Yelah, aku meletakkan harapan yang tinggi pada cerita Teman Serumah atau Cinta tau. Huhu. Ya, memang ada orang follow cete 2, ckp best… tapi tak seramai cete Ezo. Aku buat poll pun, cete Ezo dapat sambutan.

Eh, eh… aku bukan apa… cuma terharu tengok cete Ezo yang entah apa-apa ni dapat sambutan. Hehe. Cuba korang bayangkan korang ada kat tempat aku…. Benda yang kau buat bersungguh-sungguh, tak dapat sambutan. Tapi yang korang buat cincai, dapat sambutan pulak. Janganlah salah faham. Dah lama aku rasa pelik dan kuciwa. Haha.

And bukan aku nak cakap cerita Teman Serumah atau Cinta tu best sangat. In my POV, cete Teman Serumah atau Cinta ni menarik, sweet… sebab aku hayati watak dalam cete ni. Sampai aku jatuh cinta pada watak Izzat. Gila kan? Taklah.. cuma aku terfikir, kan bagus kalau ada orang macam Izzat. Waktu aku buat cerita ni, memang aku feeling habis. Tapi lepas cete ni siap, aku edit, baru aku sedar… biasa je cete aku ni. Aku je exaggerate… haha. Over. Aku pulak rasa cete ni tak best. =(. Tak de apa yang menarik dalam cerita ni. Tapi adakah ini hanya perasaan aku je?

FYI, aku selalu macam ni… time aku taip, aku fikir cete ni best gila. Tapi bila siap… hmm, tak best pun. Eg, cete Rahsia Hati. Aku rasa tak best even time aku buat aku nanges. Cete yang lain-lain pun sama. Sigh. What am I thinking?

Aku sedar dalam cete Teman Serumah atau Cinta tu, banyak kelemahan. Aku masih baru lagi dalam bidang penulisan. Aku tak pandai buat ayat bunga-bunga macam Dandelion Kiss. Tabik r kat dia. Ayat power. Huhu. Apa yang cuba aku sampaikan ni? Sigh~~~ *muka sedih*

Alah… macam ni lah… Aku tak kata cete Teman Serumah atau Cinta tu sangat menarik sampai korang kena baca. Well, takkan la aku nak paksa readers kan. Aku pun tak tahu cerita tu best atau tak since korang pun asyik vote Gadis Ego vs Lelaki Misteri. Korang yang tentukan cerita tu best atau tak. Kat poll kan… 5 org je suka Teman Serumah atau Cinta. 23 suka Gadis Ego. Sigh. Aku bukan sengaja letak poll tu tau. Aku nak tengok feedback Teman Serumah atau Cinta. Huhu.

Oklah… banyak sangat aku membebel. Nanti korang menyampah pulak. Macam yang aku cakap tadi, aku nak buat survey. Berikut adalah soalan-soalannya. Ans in comment box.

1. Kenapa korang suka cerita Gadis Ego vs Lelaki Misteri?

2. Kalau aku cakap cerita ni kan, sebenarnya Ezo mimpi je macam mana? Dia tak kenal pun Kyra tu. Dia mimpi je.

3. Korang nak cerita Ezo ni cepat habis atau lambat lagi?

4. Korang ada baca tak Teman Serumah atau Cinta? Why?

5. Kenapa korang minat/tak minat cerita Teman Serumah atau Cinta?

That’s it. 5 question only. Please answer it. Really wanna know. And bear in ur mind that I won’t post Gadis Ego vs Lelaki Misteri if I didn’t get 10 feedbacks. (at least). I give y’all 2 days. Am I serious? Hehe… tatau… see how it goes.

Alah guys… tolonglah… mahu tau ma… tak susah kan? Ngee~~

Bella yang jarang comment…. Jangan harap aku nak post ezo lagi kalau kau tak answer survey ni. Hahahahhaha. Gelak Evil.

Review chapter 5 of Teman Serumah atau Cinta… yg akan di-post next week. (promote sat)

“I’m so so sorry, Izz. Aku betul-betul lupa kau suruh aku balik dengan kau. Bila aku keluar kampus je aku nampak Iwan. Terus aku lupa Izz. Sorry sangat. Lama kau tunggu aku?”

“Adalah dua jam,” jawabnya bersahaja.

Jawapannya membuatkan aku makin rasa bersalah. Dua jam? Pasti dia mencari-cari aku. Aku rasa bersalah sangat.

Masih sama. Izzat tidak membuka pintu itu. “Izz, aku minta maaf sangat. Aku tahu aku tak sepatutnya marah kau. Maafkan aku sebab marah kau. Maafkan aku sebab buat kau tunggu aku. Maafkan aku sebab tak call kau. I’m so so sorry. Bukalah pintu ni. Jom makan sama-sama.”

“Apa?” soalku pelik. Namun, aku tersedar. Takkan nak share sudu dengan dia. Tak pernah pula kami berkongsi sudu. “Opps… Sorry, sorry… Lupa pulak. Takkan nak share sudu kan. Jap… Aku ambil sudu lain.”

“Kenapa? Terperanjat? Aku tak kisah share sudu pun. Tapi kau tak suka kan? Mesti kau geli nak makan pakai sudu tu,” tutur Izzat selamba.

Izzat tersenyum senang. “Tapi kita bukan adik beradik. Kita husband and wife.”

17 comments:

Miss Kira said...

salam dear,

1) sebab cita tu nmpk simple n happening

2) kira meraung gila2 klau semua itu mimpi.. ;(

3) kalau boleh nak cepat.. xp jangan la buat tergesa2..

4) tak baca.. sebab cita ezo kamu publish dulu dalam blog sblm cita ts/c itu.. kira mmg bca satu cita dulu.. dah ending bru bca cita lenlain..

5) sowi x dpt jwb..sbb x bca lg

Notakaki: kira silent reader aja ya dlm blog ni.. ;)

vanilla_ice said...

1 : Sebab aku suka dekat Ezo . ngeee~

2 : Aku bagi penampor kat ko , nk ?

3 : Cepat or lmbt , mesti ade ending gak .

4 : Blom bace lg , on the way ... xDD

5 : Lps aku hbes bce , nnti aku bg tau nape . teheee~

so , mesti smbung gak cite Ezo . xkesa , nk gak . nnti aku bce TS@C . ^^

aiRiNa_aiNuN said...

1. sbb wtk pompuan ego sngt..terlampau..so nk tw smpi mne die bole bwk wtk ego die tu...

2. ok kot n ley wt ezo try cari ad ke pmpuan cmtu..hehehe..cdngn jew..

3. xksah lmbt or cepat..jnji ad ending...nangis kalo xde ending..

4. ad bace tp smpi bab y zuera post b4 edit balek..hehe ske ngn wtk izzat dlm diam suke fira..

5. mnat jew cte nye..mayb sbb zuera xpost sngt so x seexcited bace GEvsLM..hehehe

p/s: hope komen ini dpt mmbntu zuera ea...sy sokg dr blkg...aja-aja fighting..

yana aryana said...

waaaahhhh...wajib jawab nih...cam exam lak...hihihihihihihi...

1. cz cite die simple & relax je but affect emotion sgt2...

2. xmo la mimpi...mau frust terguling-guling nih....

3. jgn la cepat sgt...tp kne selalu post..ngeee.....

4. bce jgk tp masih baru di blog kamu....

5. Isy, xde la smpai x minat, cume cite Ezo lebih menggugat jiwa di masa kini...ahaks..

OPs, ok x jawapan yana..??? tamau cedey2 key...
;-D

Anonymous said...

1.jlan cita dy xcomplicated...
2.waaa....jgannnnnn
3.xksah...asal da n3
4.da...
5.bez ja cita 2...tpi cita ezo bez g....hehehee

along said...

salam...
1)Jalan cite mmg berbeza sgt2 dr cite lain yg pernah
dibaca.....very like this story
2-jangan le mcm tu....sedih wey...
3-lambat ke cepat ----at last tahu endingnya.....
4..ada baca....dua2 cite ni ada keistemewaan tersendiri...dua2 kisah perempuan yg ego.....dua2 best
jgn stopkan cita Teman Serumah atau Cinta...sbb cite ni pun best....suka sgt baca gelagat izz n fir yg masing2 ego.....sweet gitu..
teruskan berkarya...along support dr belakang....

eisya said...

Salam & hai

actually sy ni silent reader.
sy suka semua citer awak.
Citer fir & izzat tu pun sy suka.
So pls jgn stop lah.

Teruakan menulis.

Anonymous said...

1. cte simple n gram kt watak Kyra yg ego smcm .hee

2.ouhh tidak !! frust nnt klu sbnrny Ezo mimpi .

3. klu blyh na cpt . ngee~ tp ta kesah laa asalkn sllu de n3 .

4. bace2 ,ske kt watak Izzat.hee

5. minat .tp cite TS@C jarang post,so xcited bce Ezo . :)

..okeh ta ?? :))

bella maskor said...

sbg stalker setia...ni ape yg otak aku pk ea...jgn touching2 lak..=p

1) jln cite buat aku x sabar nk n3 bru n buat aku emo lbih.. hahahaha..lg2 ngan watak kyra tue..

2) kalo ko nk aku post bkn2 kat fb ko, ko buat r...huawawa..ugutan x menahan..

3) depends on ko...buat rileks suda..jgn ko push sgt..=p

4) of coz bce..da ko publish mst la aku bce..=p

5) aku bkn x minat..tp sbb ko post sminggu skali so x berat sgt la nk bce..=p

sekian,trimas..
cutey stalker..=p

Anonymous said...

slm...

like eisya said, sy nie silent reader jer. but, sy ttp akn jwb soalan awk... heeeeee.... ~~~

1. coz cter dye sweet sgttttt... even ez0 n kyra,msg2 ego, but i like it......
2. arghhhhhhh... xnk!!! mau kcewa trguling2 sy 6t...
3.hnstly, nk abis cpat c0z can't wait nk tahu ending dye... tp klo x bley pon xpe asalkn pblish arie2... ley x??? hehe... > buat mke cute<
4.bce!!! sbb cte dye pon best jg.
5.minat sbb suke cte cm nie... mlut kte x suke tp hati kte suke.. hehe... =)

so, dua2 cter kne siapkn... jgn stop writing... wokaiy.... aja2 fighting... (^_^)

pipvz devil said...

1-cz kyra n ezo 1gandingn mntap mbuatkn aku jth cinta..skjp atie aku rse mcm da taman..skjp mcm duk dlm sauna.. 2-jgn prnah ko ckp smue ni mimpi ek..aku kerat 18 kang..hahaha.. 3-cpt abiz 2 xnk lah..p aku nk dorg cpt2 couple msti bez.. 4-bace..cite 2 bez aku suke cume cite 2 xde dlm blog so trabai ckit ar..aku slu je tnggu next n3 cite 2 p..tunggu pnye tunggu..smpi kucin aku pn dah tmbuh bulu..hahaha..makne nyer lmbt sgt ler 2...pnantian e2 1 pnyeksaan kauuu... 5-cz aku suka bce cite mcm 2..aku rse cite 2 akn dpt smbutan kalu ari2 de n3 bru..pcaya lah ckp aku..

Anonymous said...

1. citer ni memg sempoi+touching
2. klau mimpi memg aku frust n boikot, coz ari2 aku start wt keje dgn baca citer nie dulu.(amek moood)
3.klu ble na cpt ( 2 n3 1 ari.. ok gk...) hehe .. melampau kn aku..!!
4. bace jer... tp tetp bc ezo dlu.. my b dh abeh ezo, ble fokus TS or C.
5.minat la jln citer dia...

Anonymous said...

1)interesting tittle...N i think i might fall 4 EZO ...hehehheh

2)i might **** u wit my own hand (of course in my dreamz)

3)take ure time dear

4)naah

5)i will read it aftr dis....


hanis501 ( frm Brunei wit lurve )

Strawberi Comei said...

1)sbb cter die lain dr yg lain..bahasa pon main lepas jer..kadang2 buleh jd touching..

2)xbulehhhh...xnk2...sya ikuti cter tue dr mula..harus ade ezo...suke watak die dlm cter tue...i luv ezo..muackkss..

3) xkisah..janji ade n3..gud luck dear :)

4)bace..best cter tue..izzat nmpk cool jer dlm cter tue..klu buleh nk hari2 n3 cter tue..

5)minat cter tue sbb karakter watak yg penulis tnjukkn sgt menarik dn membuat sya ingin mmbace...dh 3 kli ulg n3 yg sma..nt post lagi yer..klu buleh nk hari2...:)

p/s~kesimpulannya, dua2 cter tue best..xboring bace..klu wat novel pasti meletop terbabur...hehe :)

Anonymous said...

salam zuera...

hoho..nak join bg komen gak ar,,ngeh3..

aku setuju ngn komen bella maskor tuh..sume yg dia tulih lebih kurang ngn ape yg aku pk..sbb aku tertarik nk baca cite ezo n kyra neh..lgpun, aku dah jatuh chenta ngn ezo neh..hahaaha....

wey, jgn ar wat ezo mimpi je..frust giler kot..dah syok2 bace dari awl tetiba sumenya mimpi..OH NO!! TAK SANGGUP OK!! :P

aku baca TS@C sbb aku suka ngn izzat n cite ala2 kawin paksa neh..
menarik dowh..tapi publish 1mggu sekali je..jenuh nk tggu sbb aku tau ko dah siapkan cite tuh..hehe..
publish ari2 kn besh..:P

p/s: pjg je komen ye..haha..keep on writing babe..x sabar nk tau ending neh..:)

~silent reader of all ur stories, cik anna~ :D

.:kiwi:. said...

haha... interesting... tp nila cre t'baik nk tahu pndapat org lain ye tak? haha

1. Suka sebab dua² ego, dua² kepala batu. itu yg buat cerita tu sgt menarik. kte tgk siapa yg mengalah dlu.. haha

2. just please... jgnlah buat ni mmpi... I'm begging you... (sambil melutut dan menangis) sob sob...

3. tak kesah... asal happy ending... xmo sad ending... haha c(=

4. Baca je... suka lah cerita arranged married ni... xtahu npe... haha

5. Minat... suka cter tu... best... tgh pk, apalah yg akn terjadi pd diorg tu....

kesimpulannya... teruskan usaha anda... anda sgt berbakat... jgn sia²kn bakat anda... sy skong anda 100%... hee~..

thanks sbb tulis cerita yg best²! =)
May ALLAH bless... Amin~

zura asyfar said...

waa...ramai giler yg org komen..mcm mana aku boleh tak perasan ade survey ni..tu la zura, kau tu excited sgt nk bc pasal ezo..huhu..i'm addicted huh..

1. sebab aku suke pasal cite ni cz lain dr yg lain..semua ego..biase lelaki yg ego..

2.tak nak la mimpi plak..nnt menangis2 aku sebab dh tsgkut sgt ngan ezo..hehe

3.kene ade ending jugak cite ni cepat or lmbt..tp mst hepy ending..wajib tu..hehe.

4.aku suka cite ts @ c tu..dah kau delete hr tu..brjnggut aku tggu lam p2u..haha

5.aku minat ape cite ts @ c..mcm citer ezo jugak..

biase aku komen dlm cbox je..ni 1st komen kt cni..hehe