Friday, November 26, 2010

Gadis Ego vs Lelaki Misteri -Special-

Salam.

*Yawning* Huisy, ngantuknya… tangan pun dah sakit nak menaip. Tapi aku nak gak taip. Sebab nak bagi penghargaan sikit. *Menguap lagi*

First of all, aku nak ucap ribuan terima kasih pada pembaca Gadis Ego vs Lelaki Misteri terutamanya yang bagi komen. Aku betul-betul tak sangka dapat feedbax yang banyak. Terharu aku. Tak tipu. Because lately aku down sikit. Balqis dengan Rezza pun aku stop kejap. So, bila dapat feedbax macam tu, terharu lah. Silent readers pun sanggup komen.

In fact, korang memang membantu aku. Aku ingat cite TS@C tu tak best. Huhu. Back to main point, GEvLM. Aku cakap Ezo mimpi je kan? Haha. Aku saja nak test. Satu hari, aku bangun dari tidur and dapat satu idea. Macam mana kalau Ezo cuma mimpi je. Ala-ala ending mistik. Dia mimpi. Tapi bila dia pergi kerja kat Home Village, dia bertemu Kyra and Kyra nak upah dia. Sama macam dalam mimpi Ezo. 1 more, Ezo bukan anak orang kaya pun. Dia memang bekerja kat Home Village. Haha. Macam mana agaknya ending dia. Tergantunglah jawabnya.

Memang aku tak nak buat. Nanti panjang pulak. Aku nak concentrate pada Balqis dan Rezza lepas citer Ezo ni. Tapi aku sengaja nak tengok reaksi korang. Hehe. Jangan marah. Aku belum fikir ending lagi. Let it flow naturally. Cerita takde plot kan. Ending Balqis dengan Rezza aku dah ada tapi citer tu lama lagi habis. Part 1 is done. Now move on to part 2.

Apa lagi nak cakap pasal GEvLM eh? Oh ya… sorry sebab ep 17 pendek. Aku ada idea nak sambung tapi penatlah. Otak tak dapat bekerja dengan baik. Tak boleh feel. Haha. Lagipun ok kan. Mesti korang tertanya-tanya siapa girl tu? Hahaha… Eh, Dream Shine tu aku cipta je tau. Haha. Aku baru baca komen dari Isyiera Bieyla (sry kalau salah taip). Dia ni kan… macam tahu2 je. Ouch… papepun, tunggu nex n3. Adik ezo yang dia pernah cakap dengan umi dia tu laki ke perempuan ekh?

Second… explaination kepada readers Teman Serumah atau Cinta.

Sebenarnya ada sebab aku post lambat. Aku post sama-sama dengan p2u. sebab apa ya? Macam ni… cerita tu sedang di nilai untuk diterbitkan. Aku dapat tawaran dari p2u. And, dorang pesan supaya jangan publish lebih-lebih. Sikit2 suda. (ayat dorang bukan macam ni. Aku da lupa apa ayat dorang. Lebih kurang je)

Aku tak nak bagitahu tawaran ni sebab kalau manuskrip aku ditolak… buat malu je. Aku ni baru lagi. Cite 2 ada kelemahan. Aku pun tak tahu apa progress dia. So, sebab nilah aku tak publish even da habis ditaip dan edit. Maaf okey. Sob, sob… Harap you guys suka cerita yang bermakna ini even dia hanya common love story. Eh, kalau cerita ni diterbitkan, korang nak beli tak? Heheh…

Okey… back kepada penghargaan….

Thx a lot to those yang selalu komen, those yang beri feedbax survey, those yang baca even cerita kucar-kacir… and ada sorang orang brunie kan… yang komen… hanis, r8? Thx ya. Salam Brunie.

Indeed, aku terharu bila baca komen korang. Korang sanggup bagi feedbax. Aku ingat takde tadi. Sebab tu aku bagi masa dua hari. Hehe. Yang tak pernah komen pun sudi bagi feedbax. Baru aku tahu ramai juga mengikuti cerita Ezo. THANKS.

Kalau lepas ni nak buat satu lagi survey boleh tak? Err, untuk Balqis dan Rezza. Sebab cerita ni berat. Serius. Tak santai. Ada pengajaran. Islamic sikit. Not common love story. Action. Misteri. So, nak tahu pendapat readers. Hehe~~~

P/s: update tak naik ke??? Atui… semua macam tu eh? Ke zura asyfar je yang macam tu…. Huhu… kenapa ekh?

Okaylah… gud nite. Ngantuknya.

4 comments:

zura asyfar said...

hmm..aku ingtkn ade ntry ape tadi..excited aku bukak blog..hehe..ezo ade adik ke? nape aku macam tak perasan pn? ke aku ade tlepas mane2 point cerita..huhu..biase aku bc ceeita ni 2x cz 1st scanning dulu, yg 2nd br bace dan hayatinya..cheh..

utkk citer ape reza n balqis tu..aku follow je if kau post nnt..tak kisahla berat or tak..biase readers kalau dh suke ngn writer tu, mst dia follow je..haha..tu ikut pendapat aku la :)

Zuera said...

Ko ni zura.. kan ada satu episode tu... ezo ckap dgn umi dia... umi dia kata "adik kamu pun da btunang tau tak"...

Kantoi... ni mesti x bace part Ezo dgn umi dia... ko bace part ezo n kyra je kan? kan? aku pun kadang2 mcm ni. baca part hero n heroin je. wakawaka...

Balqis n Rezza 2 manuskrip seterusnya... heheh... ada nama Zoey... adik Rezza

zura asyfar said...

haha..mybe jugak kn..sebab tlalu excited sgt nk bc part kyra ngn ezo, last2 yg lain tgk sebelah mata je..huhu..aku suke name zoey tu aku letak dlm novel aku, tak tau la nape..citer tu ade sket kaitan ngn aku :)

pipvz devil said...

aku bce n3 ni pkul 2am..nk bg komen p aku rse mata aku mcm da gam 50kg xlarat..esok je lah..asl ep17 2..bru nk feel ps2 tbntut,awat pndek sgt..xde idea?entah lah kekdg aku rse hipkrit,pntingkn diri sndry,tamak myb..smue 2 bcmpur gara2 cite ni..slh ke aku pnye rse mcm 2..bile ko kte xde idea aku cube kte..xpe buat prlahan2..p dlm mse y sme..kalu bleh aku nak n3 bru stiap ari xpn 2 kali shari.see bkn kah e2 hipkrit..pntingkn diri sndry..tamak..myb pmintaan ni akn wt ko tetekan..wt n3 bru dgn tgese2 aku rse mcm dah mbunuh feel aku tuk bce ep17..xpuas ati..p aku ptut bsykur..ko cube utk pnuhi kehendk pminat ko..aku thu e2..p kalu bleh jgn le wt tgese2..mcm dkejar anjing giler jek..eh pe aku ngarut pnjng2 ni..sory kalu ko trse..skdr meluahkn pe y tbuku dhati...hehe pec no war..