Monday, November 29, 2010

Gadis Ego vs Lelaki Misteri -SORRY-


Assalamualaikum and salam sejahtera.

Aku nak minta maaf untuk cerita Gadis Ego vs Lelaki Misteri. After this, I’ll explain. Jam menunjukkan pukul 5.10 am. Aku tak tidur lagi. Tunggu azan. Lepas solat baru tidur. *Jangan tiru aksi aku*

Mulanya aku nak cakap pasal entri terbaru GEvLM. Kamu sudah baca tak? Okey tak? Maklumlah… menaip pada pukul 2 pagi. Otak pun mereng sikit. Mesti pelik kan, kenapa cerita ni laju je aku post. Let me tell you why… sebab aku nak concentrate pada Balqis dan Rezza. Sejak Ezo menganggu hidup aku, Balqis n Rezza tak jalan je. Sebab GEvLM ni, pembaca selalu minta nex n3. Nevermind… aku tak kisah. Thanks for reading. Mula-mula pressure gak, tapi lama-lama da boleh cope with it.

Back to first subject. GEvLM ep 22. Eh, cheesy eh? Jiwang ke entri tu? Aku pakai taip je. Time kat bukit tu actually tak nak buat. Tapi kena gak buat sebab mestilah ada babak Kyra confess her feeling kan? Kan? So, kena buat jugak… Lilin n picnic di malam hari 2, langsung tak pernah terlintas di fikiran aku. Bila aku taip, aku perasan, cam over pulak. Jiwang kan? Oh no!! ada ke aku seorang yang jiwang karat? Nah!! I’m not. I guess so. Sorry kalau you guys tak suka. FYI, part dating cam 2, beralas kan kain 2, agak cliché dengan cerita aku iaitu Teman Serumah atau Cinta. Dalam TS@C, ada babak di mana Izzat dan Fir duduk dia atas kain sambil menghayati deruan ombak. Huhu. Hampir sama kan? Cuma setting je lain. Tapi tak sama sangat kot. Hehe. Kamu baca dan kamu nilai.

And then, ada kah terlalu drastik ep 22 ni? Well, aku memang nak cepat sampai ke babak ni. Babak ni memang perlu ada di ep 22. Nyatakan pendapat anda. Aku taip laju je. So, aku rasa cam drastik je. Leave your tots okey? =)

About d SORRY matter…

First, aku nak minta maaf kalau ada salah ejaan. Tegur aku eh? Sebab aku memang malas nak check. Kalau eng, boleh pakai check spellin n grammar… tapi malay kot… SORRY… Kadang-kadang MS Word auto-correct, aku tak perasan. Contoh: Ke apa, dia tukar kea pa. Byk lagi la.

Second, aku nak minta maaf sebab time aku buat cerita ni aku tak fikir pasal duration. Kyra nak kahwin bulan 11. Bulan lapan of cos bulan puasa. Tapi aku bantai je. Tak buat pun pasal bulan ramadhan. Padahal cerita ni bermula pada bulan 6. Lepas tu, Kyra ada tonton cerita Death Place… padahal cerita tu baru je keluar. N of cos bulan 11. Time aku buat babak Death Place 2, aku baru je tengok dengan BFF aku. So, aku nak minta maaf kerana kesilapan ini. Nak tukar leceh. Harap kamu semua dapat maafkan.

Honestly, ni first novel aku yg aku tak jaga masa. Pakai tibia ikut suka otak aku je. But dun worry… untuk TS@C, aku jaga masa… Ikut dengan elok… Untuk Balqis n Rezza pun sama. Ada buku yang mencatat tarikh mereka. Senang sikit. Takdelah hari ni rabu. Tiba-tiba kesokkan harinya Sabtu pula.

Maaf atas kesulitan. Maaf atas kesilapan. Maaf atas kelalaian. Maaf atas kecuaian. Maaf, maaf dan Maaf. Seribu kali maaf buat kalian semua.

Harap kamu semua tak kisah. Ikuti saja kisah itu tanpa ikut logik masa. Boleh ke?

5 comments:

Strawberi Comei said...

insyaallah..boleh..
gud luck ^^

Anonymous said...

ye ke?? x pernh amek pot pasai ms jerr.. jnji story line dia best....

Anonymous said...

salam....it's ok...sometimes we make mistake..but i really like this story...so keep it up...u can do it..
~hehehehhe~`

Hanna Iha said...

okey.. bleh je..
(^-^)~

Anonymous said...

wah..sowi br taw blog awk.. :) sbenarnya, da lbey setahun x surf novl on9 sejak abis blaja...sibuk ngan keje... best la citer awk.. :) mampu buat sy berjiwa remaja kembali..muahahahaa by- syud_